חריימה
אנחנו לא נכנסים להיסטוריה, השפעות וגיאוגרפיה על מקור המנה הזאת, כי עם כל הכבוד, מה שמעניין אותנו זה לאכול אותה, אז בואו נסכם שהיא רב-תרבותית. למטה בהמשך דאגנו לכם גם לאורז אחד אחד שיספוג את הרוטב הטוב הזה: ים תבלינים, עגבניות, שום, שמן זית ודגים. יאמי.
מפרום
למפרום יצא מוניטין בלתי מוצדק בעליל של בעייתי ומורכב. אנחנו אוהבים לאכול אותו אבל תופסים אותו כפרובלמטי לביצוע. ובכן, לא עוד: הרי לכם מתכון ווינר למפרום, אחד שייקח אתכם צעד צעד – מבחירת התפודים, דרך הטיגונים ועד הרוטב. פעם אחת, וזהו, אתם סולטני המפרום ולא תאמינו שכל כך חששתם להכין כזה בבית.
אורז
יש חריימה, יש מפרום, עכשיו חובה לדאוג לתוספת, משהו שיספוג טוב טוב את כל הרוטב, וזה כמובן יהיה אורז. לכל אחד יש את השיטה שלו להכין אורז, והפעם אנחנו על אורז אחד אחד. זה אומר שאתם שוטפים את האורז לפני ההכנה, מניחים לו להתייבש ואז מתאפקים 25 דקות לא להרים את המכסה בבישול, שזה בתכלס האתגר האמיתי. יאללה, זה הזמן לבדוק את רף הסבלנות והאיפוק.
צ'רשי
צ'רשי יכול רק לשדרג כל שולחן שישי שיונח עליו – אם זה במריחה על פרוסה, שליכטה על האורז או פשוט כפית קטנה. זו התוספת השובבה לארוחה הזאת, משהו קריר וטעים שיילך מעולה גם עם הדג של החריימה וגם עם הבשר של המפרום ואם יישאר ממנו אז הוא יהיה מדהים על פרוסת לחם בשבת בבוקר.
עוגת סולת
אפשר לחתוך את העוגה לריבועים, מלבנים או מעוינים, זה ממש לא משנה, אז תבחרו צורה שעושה לכם את זה ותתענגו על עוגת סולת לחה וטובה עם טוב מתוק וטעם פירותי שלוקח אותם לילדות.