קציצות בקר עם חומוס
מתחילים עם מתכון של אבי ביטון שהפך עם השנים לקבוע בהרבה בתים בישראל. קציצות בקר שמתבשלות לצד גרגירי חומוס ברוטב של שום, גמבה, פפריקה וכמון. בקיצור, המון טעמים, וכולם מעולים.
קדירת ירקות וחומוס באריסה
שימו לב, המתכון הזה הוא רק לקדירת ירקות, הקוסקוס הוא הצעת הגשה - אבל אנחנו ממליצים לכם ללכת על שניהם. הרי יש גם את הרוטב של הקציצות שמבקש להיספג במשהו פחמימתי, ואנחנו לא נוהגים לסרב לרטבים של קציצות. והירקות? הירקות מתובלים בעיקר באריסה, וזה עובד פשוט מצוין (שימו לב גם לגרגירי החומוס שמקשרים בין שתי המנות).
>> מתכון: קדירת ירקות וחומוס באריסה
סלט סלק חי
מבחינת ירקות, כל מה שיש בסלט הזה זה סלק (לא מבושל!) וגזר מגוררים. ברוטב יש עוד כמה מרכיבים - רוטב סויה, חומץ, שמן זית ושמן שומשום - וביחד מתקבל שלם שלא רואה את סך חלקיו ממטר. רוצה לומר, סלט מעולה ממש, וזה שכל הוויטמינים נשארים בפנים, זה פשוט שיחוק.
עוגיות אוזני פיל
כל כך קל להכנה הקינוח הזה, שאפילו קערה וכף לא צריך ללכלך בשבילו. מה שכן מלכלכים זה את השיש, וסכין - בשביל לפרוס את היפות האלה. בסך הכל בצק עלים מופשר וסוכר רגיל, שמשתבללים ביחד לקינוח פריך וממכר ברמות. יש גרסאות מתוחכמות יותר, עם קינמון או שכבה נוספת של סוכר. אותנו הגרסה הבסיסית מספקת לגמרי.
בתיאבון!