מרק עוף תימני
מרק עם הרבה עוף, וגם תפוחי אדמה, כוסברה ותיבול של חוואייג' למרק, שאנחנו פשוט מתים עליו. בנוהל, לא צריך להתרגש מהנוכחות של אבקת מרק במתכון. אפשר פשוט לוותר עליה, ובתמורה להמליח קצת יותר. שימו לב, מדובר בחתיכת סיר. אפשר לצמצם כמויות.

תבית פטנט
תבית אמיתי מכינים, ממש כמו חמין, בשישי אחרי הצהריים ומשאירים על הפלטה עד שבת. את התבית הזה מכינים באותו היום שבו אוכלים אותו (ואפילו בממש מעט זמן), ובאופן פלאי הוא טעים לא פחות מזה שזוכה לבישול ארוך וסבלני לפי כל כללי הטקס. האורז במתכון הזה הוא אורז אדום, שבמתקתקותו הטבעית עובד מושלם עם העגבניות והתבלינים: כורכום, בהרט עירקי, פפריקה ונענע מיובשת.

רטטוי מהיר
הסוד במתכון הזה הוא להוסיף את הירקות למחבת לפי הסדר הנכון; ראשון יעלה ויבוא הבצל הקצוץ, אחריו קוביות החציל, הבאות בתור הן קוביות הפלפלים הצבעוניים, ורק אז הקישואים, העגבניות והשום. מעט מרכיבים, מעט עבודה, מנת ירקות כיפית שבמקור היא צרפתית אבל בקלות הייתה יכולה להיות משלנו.

עוגת פרג בחושה
רגע לפני פורים אנחנו מחזירים את הפרג לחיינו, והפעם חוגגים עליו בעוגה בחושה של עדיקוש שהכי כיף לאכול כשבחוץ סגרירי, ואם יש גשם אז בכלל טוב. המתכון המקורי הוא חלבי, למטה תמצאו הנחיות איך להפוך אותו לפרווה.
שבת שלום.