4 מתכונים לארוחת שבת שאין סופ"ש בלעדיהם
ארוחת השבת הזאת היא אחת שדורשת שכפול, יש בה את כל מה שטעים לאכול סביב שולחן שישי משפחתי: סיר יפה של כרישה ממולאת, תוספת מנצחת של בטטות צלויות, סלט עגבניות קצת אחר כדי לרענן ולגוון, ולקינוח עוגת מייפל מושלמת ורכה של קרן אגם. ככה מתכוננים לשבת חורפית

כרישה ממולאת
תחזית מזג האוויר מבשרת על התקררות וגשמים בשבת, מה שגרם לנו לשלוף מתכון חגיגי במיוחד לכבוד ארוחת שישי. נכון, כרוכה פה השקעה מסוימת וזאת לא מנה מהסוג שמתקתקים ומשגרים לתנור, אבל זאת התעסקות מספקת ומהנה, והתוצאה? שלמות. מעטפת נמסה של כרישה ומילוי רך ומתמסר של בשר ואורז. אין יותר ביתי מזה ואנחנו כבר מחכים להתחיל לגלגל.
בטטה בתנור
אין כמעט דרך שגויה להכין בטטה בתנור, והמתכון הזה (מתוך ספר הבישול של אושיק פלר גיל) גילה לנו דרך חדשה ומוצלחת להכנת בטטות צלויות. לרוב אנחנו מזלפים שמן זית בנדיבות, מוסיפים אולי עשבי תיבול ומכניסים לשיזוף בתנור. כאן מוסיפים גם מיץ תפוזים ואפילו גרידת תפוז והתוצאה משגעת. מתאים מאוד לעונה וטעים בטירוף.

סלט עגבניות שרי
אם יש ברשותכם כמה סוגים שונים של עגבניות שרי מה טוב, אבל כל סוג או זן יעבוד. בגזרת הזיתים ההמלצה היא זיתים סורים, אבל אפשר גם להשתמש במה שזמין בבית או במה שאוהבים. שילוב פרשי וטעים וזריקת טריות נדרשת לארוחה.

עוגת מייפל
עוגת קרן אגם לפנתיאון, מהבחושות שמפציצות ומשיבות להן את הכבוד המגיע להן. מדובר במתכון מנצח שאף פעם לא מאכזב, לא בגרסה הפרווה ולא בגרסה עם השמנת המתוקה, רק תבחרו איזו בא לכם. אפשר ללכת על פקאנים או אגוזי מלך ואפשר אפילו מיקס של שניהם.

שבת שלום!