קובה סלק עיראקי אמיתי
מבחינתנו כל מזג אוויר הוא מזג אוויר לקובה סלק, ובכל זאת כשהמעלות מתחילות להראות סימני צניחה (הגיע הזמן באמת!) החשק עולה אפילו יותר, בהתאמה. אז המתכון הזה לקובה סלק הוא מתכון שהרבה מאוד אנשים נשבעים בו, וטוענים שהוא האחד שחיפשו כל החיים.
קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי
מתכון ותיק ומצוין של יוסי שטרית, עוד מהימים של מסעדת קיטשן מרקט בנמל תל אביב. הקציצות הן קציצות פרגית, וברוטב יש הרבה שום, כורכום ולימון - שלישיית סופר פודס שאנחנו מעריצים, שלושתם ביחד וכל אחד בנפרד. עוד בסיר: גרגירי חומוס שהשריתם מראש (או לחלופין נתתם למישהו אחר להשרות ורכשתם בגרסה הקפואה), וכמובן ארטישוק ירושלמי, שהוא אחד התחליפים היחידים המקובלים עלינו לתפוחי אדמה. טעים רצח, אל תפספסו.
מתכון: קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי
סלט גזר בוכרי
אחרי שעברנו בעיראק (המרק) ומרוקו (הקציצות) - עכשיו אנחנו קופצים לבוכרה עם סלט הגזר הטעים טעים של רון יוחננוב. החדשות הטובות: אפשר להכין גם מגזר מגורר קנוי. החדשות העוד יותר טובות: אנחנו חושבים שמצאנו סלט גזר לחיים.
עוגת שמרים פרווה
ההוכחה הניצחת לזה שעוגת שמרים לא חייבת חמאה בשביל להצליח, ויכולה להיות רכה, עשירה ומפנקת באותה מידה גם ללא מוצרי חלב. ותודה לעדיקוש על השיעור.
שבת שלום ובשורות טובות!