קבב כבש
אם יש מישהו שאנחנו סומכים עליו במתכונים שכוללים כבש, זה כמובן ישראל אהרוני. הקבבים של אהרוני הם שם דבר (מי שמאוד מתעצל יכול כמובן לרכוש את הגרסה הקפואה באחת הקצביות שלו) וככה הוא מכין אותם, עם לא מעט ירק ועם חיזוק צנוברים.
מג'דרה פתיתים
זוהי מנה מתוך ספר המתכונים המשותף שישראל ותמרה אהרוני הוציאו ביחד השנה. במקום אורז עושים פתיתים, ואם מספיקים לכם הקבבים, אפשר כמובן להשמיט מהמתכון את הבשר הטחון ולהפוך את המנה לתוספת צמחונית. כך או כך - היא מצוינת.
מתכון למג'דרה פתיתים ובשר טחון
ירוקים פרשיים
היא סופר קלה להכנה, טעימה רצח ובזכות ההקפצה המהירה הירקות עדיין קראנצ'יים ולא רכרוכיים, ככה שלמרות נוכחות המילה "תבשיל" - מדובר במנה סופר כיפית ופרשית. אפשר לגוון את סוגי השעועית, להוסיף ירוקים שאוהבים אם רוצים או לוותר על אלה שלא, ועוד יותר חשוב: אפשר גם להכין מראש ולהגיש בטמפרטורת חדר, זאת ממש לא חייבת להיות מנה חמה.
סלט שומר
שומר, חסה, רוקט, גרגירי רימון (הם כבר מתוקים עכשיו, טעמנו) ורוטב ויניגרט קלאסי. אם רוצים לעשות רושם הולכים על אנדיב, אבל אפשר גם לוותר עליה אם מעדיפים.
מתכון לסלט שומר, רוקט ורימונים
עוגת שזיפים
הסיפור מאחורי עוגת השזיפים המיתולוגית של אהרוני טמון בכלל באשתו חגית. הוא היה מבלגן את כל הבית בהכנת קינוחים מורכבים, עד שעבר לשיטה הזאת. אם אתם רוצים להפוך את המתכון לפרווה - אפשר להמיר את החמאה בנטורינה/מרגרינה, ואת השמנת החמוצה בקרם/חלב קוקוס.