צלי בקר עם פטריות
סיר של צלי בקר על הגז הוא סימן היכר של ארוחת שישי בהמון בתים בישראל. אומנם מדובר במנה שדורשת כמה שעות של המתנה, אבל כפיצוי היא מפיצה בבית ניחוחות מגרים מאין כמוהם ומתגמלת בטעמים נהדרים. אם עד היום נמנעתם מלהכין צלי בקר כי חשבתם שזאת מנה למתקדמים, ליונית צוקרמן יש מתכון פשוט וקל שיעלים לכם את כל הפחדים.
פירה ביתי
פירה תפוחי אדמה ביתי הוא ללא ספק המלך של התוספות; ילדים משתגעים עליו, מבוגרים נמסים ממנו ואנחנו יכולים לאכול אותו כל יום בלי שיימאס. עכשיו רק תדמיינו כמה מושלם יכול להיות להגיש מעליו את צלי הבקר שהרגע הכנתם, לתת לו לספוג קצת מהרוטב החם ולאכול כאילו אין מחר. ותקשיבו לנו כשאנחנו אומרים שאין מחר, כי הסיכוי שיישאר משהו בסיר לארוחה נוספת הוא קלוש.
תבשיל דלעת בסויה ורימונים
ארוחת שבת ישראלית אינה שלמה בלי מנת ירק הגונה, וכאן נכנסות לתמונה קוביות הדלעת האלה, עם הסויה, הסילאן ורכז הרימונים. חצי שעה של עבודה ויש לכם תוספת צמחונית בריאה ומזינה. טיפ שלנו - כדאי להכין כמות כפולה ולשמור במקרר לארוחת הבוקר של שבת. טעים גם קר.
>> למתכון תבשיל דלעת בסויה ורימונים
קראמבל תפוחים ואגסים חם
אכלתם, שבעתם ובירכתם, אבל הכוכב האמיתי של הערב רק עושה את דרכו לשולחן (או לספה). קראמבל תפוחים ואגסים עם פירורי בצק פריכים הוא לפעמים כל מה שצריך לסיום הולם של ארוחת ערב מצוינת.