כרובית בבשמל חרדל
חוץ מהיופי שהיא מוסיפה לשולחן, רוטב הבשמל החרדלי שעוטף את הכרובית הזאת מצדיק כניסה לשולחן החג בזכות טעם מעקצץ ומיוחד שייתן אחלה פתיחה לארוחת החג.
בייגלה ירושלמי במילוי ריקוטה וכרישה
בייגלה ירושלמי תמיד בא טוב, חג או לא חג, ובמקרה הזה הטעם הנוסטלגי והאהוב מקבל חיזוק משמעותי של מילוי ריקוטה וכרשה. בקיצור, חשבנו שאי אפשר לאהוב בייגלה ירושלמי ממה שאנחנו כבר אוהבים, ואיזה טעים לגלות שטעינו.
>> למתכון: בייגלה ירושלמי במילוי ריקוטה וכרישה
פשטידת גבינות פריכה
אין דבר כזה יותר מדי פשטידות לשבועות, בטח כשהן כל כך פשוטות להכנה: רק מכווצ'צ'ים עלי פילו בשמנת עם מלח והרבה פלפל שחור ובין כל דף מפזרים פטה.
>> למתכון: פשטידת גבינות פריכה שגונבת את ההצגה
פשטידת זיטי איטלקית
עד כמה הזיטי האפוי הזה טוב? ברמה שכרמלה סופרנו בכבודה ובעצמה הייתה מכניסה אותו הביתה ומגישה בגאון לבני משפחתה. כל היופי הזה הוא בסך הכל ערבוב של שני סוגי גבינה (ריקוטה ומוצרלה), פסטה ורוטב עגבניות - מעט מרכיבים, מעט עבודה ואפילו מעט זמן בתנור. ככה מכינים פשטידה השנה.
>> למתכון: פשטידת זיטי איטלקית
סלט פנצנלה
תמיד, אבל תמיד, מתחשק לנו לאכול את הסלט הזה, ובמיוחד בעונה הנוכחית. מיץ ירקות טריים עם חתיכות לחם שספוגות בו, חריפות עדינה של בצל סגול ופלפל חריף ירוק, מעט צלפים, בזיליקום ומוצרלה. אם עד היום לא הכנתם - זאת לחלוטין ההזדמנות.
סלט ירוק הכי טעים שיש
ומסלט ירקות לסלט עלים, שאין מתאים ממנו ללוות ארוחת רוויית גבינות ומוצרי חלב: חסה (רצוי לערבב כמה סוגים - אייסברג, רומית, מסולסלת, משי), עלי ארוגולה ורוקט, אגוזים וכמובן ויניגרט קלאסי. מושלם תמיד.
בראוניז שוקולד גבינה
בראוניז - בטח, תמיד. עוגת גבינה, למה לא, תביאו עוד פרוסה. ולמה לא לשלב בין שני קינוחי הענק האהובים האלה? התוצאה היא בראוניז משוישים יפים וטעימים שמשלבים 2 טעמים שהולכים ביחד נפלא.
>> למתכון: בראוניז שוקולד גבינה
עוגת גבינה באסקית
הבראוניז מלמעלה מושלמים, שלא תבינו לא נכון, אבל בכל זאת סביר להניח שרוב האורחים יצפו גם לעוגת גבינה קלאסית, כי הרי הורגלנו כל החיים ששבועות חייב לכלול עוגת גבינה. לא חסרים מתכונים טובים לעוגות גבינה, אבל היופי של המתכון לעוגת גבינה באסקית הוא הפשטות והקלות - רק מערבבים גבינות וביצים במיקסר ומעבירים לאפייה.