עוף כתום
כמעט כל מתכוני העוף שאנחנו מכירים מתחילים בטיגון של העוף להזהבה. המתכון הזה לא, וזאת רק אחת הסיבות שאנחנו כל כך אוהבים אותו. במקום זה צולים את העוף בתנור בחום גבוה, ואחרי שהוא משחים ממשיכים את הצלייה בטמפרטורה נמוכה יותר. לצד העוף בתבנית: בטטה, גזר, וגם קלמנטינה ואגס, והרוטב: סויה, סילאן, מיץ תפוזים ושום, וכמובן תבלינים.
נודלס עם ברוקולי
את הרוטב לנודלס האלה מכינים בזמן שהנודלס מתבשלים, ואנחנו מתים על זה. ברוטב: חמאת בוטנים, רוטב סויה, שום וברוקולי. זהו!
צ'יפס חצילים
אצבעות חצילים שצולים בתנור (לא, לא מטגנים), ואז מערבבים עם רוטב שיש בו בצל, פלפל חריף, שום, פטרוזיליה וכוסברה, מיץ לימון וסילאן. בקיצור, מיליון טעמים, שביחד יוצרים שלם אחד עצום בגודלו.
עוגת גזר ומייפל
אין כמו עוגה בחושה רכה וטובה לסיום ארוחה גדולה, עם הקפה או התה, והפעם - עוגה שמשלבת שתי אהבות שבדרך כלל לא נוהגים לחבר: עוגת גזר קינמונית עם המתקה של סירופ מייפל. ומה הכי מפתיע? זה עובד פשוט מעולה ביחד.
שבת שלום.