דג מרוקאי
המתכון הזה של ג'קי אזולאי לדג מרוקאי חריף כבר הגיע למעמד כמעט מיתולוגי אצלנו, ויש לנו לא מעט בשלנים ונסיינים שיחתמו עליו כהצלחה. אדום, חריף, מתובל – בדיוק ככה אנחנו רוצים את הדג שלנו בשישי, ופה למטה כבר שידכנו לו חלה מהממת, כי מה שווה כזאת מנה בלי חלה צמודה שתספוג את הרוטב. והנה אנחנו כבר מקדימים תשובה לשאלה: אפשר להפחית את כמות השמן. ג'קי אוהבת את זה ככה, אנחנו הכנו עם רבע כמות ועדיין יצא מעולה.
חלה
כמו שהבטחנו, החצי השני של הדג המרוקאי, החלה הכי הכי פשוטה וקלאסית לשבת, חלת חסידים קלועה עם שומשום מלמעלה (ואם הוא לא בא לכם טוב, אנחנו מרשים לכם לוותר עליו). שימו לב שלמתכון הזה נוספו גם טיפים והסברים חשובים לעבודה עם בצק, אז לא לדלג על שום שלב.
קציצות בשר עם חומוס
הקציצות הבשרניות והעשירות האלה צריכות את הזמן שלהן: את החומוס משרים לילה מראש ואחר כך מבשלים עוד שעה עם הרוטב, ואז מצטרפות הקציצות לשעה נוספת של בישול. החלה מלמעלה? אל תסיימו אותה על הדג, עשו לעצמכם טובה ותשמרו קצת לקציצות.
>> למתכון: קציצות בשר עם חומוס
אורז עם מנגולד
זאת הדרך האהובה עלינו לאכול מנגולד – מפוצץ במלא מיץ לימון טרי וקצת לימון כבוש, וכן, יש גם אורז בסמטי בין לבין. המנה הזאת של אבי לוי היא ה-תוספת המושלמת לקציצות (וגם לדג), אבל היא גם טעימה ומספקת בפני עצמה.
>>> למתכון: אורז חמוץ עם מנגולד
עוגיות מרוקאיות
אחרי שתי מנות של מאסטר שפים, יש לנו בשבילכם גם קינוח מנצח של מאסטר שפית – עוגיות מרוקאיות של סמדי בומבה. אין פה יותר מדי חוכמות, ההכנה פשוטה ביותר, הטעם קלאסי, ואין עוגיות מתאימות יותר לטבילה בתה בסוף הארוחה (בסדר, אפשר גם בקפה, אבל אל תגלו לאף אחד).