עוף בתנור עם סויה ודבש
לפני פלאפל, שווארמה וחומוס - לפעמים אנחנו מרגישים שעוף בסויה ודבש הוא הוא המאכל הישראלי ביותר. הגרסאות הראשונות שלו צצו על שולחנותינו לראשונה אי שם בשנות התשעים, ומאז למעשה לא הלכו לשום מקום, אולי למעט שדרוג פה שדרוג שם. אז את ארוחת השבת שלנו השבוע אנחנו מקדישים לעוף הזה, שלא יעזור כלום, באמת מנצח מתכונים מסובכים ותובעניים ממנו בהרבה. אל חשש, התפודים כבר בפנים.
>> למתכון: עוף בתנור עם סויה ודבש
סלט קינואה אדומה
את המנה הזו אנחנו מחשיבים גם כתוספת וגם כסלט, פשוט כי היא שניהם. הקינואה והגזרים הצלויים מושכים לכיוון התוספת החמה, והפלפלים, הבצל, הפטרוזיליה והרוטב הוויניגרטי משכנעים לכיוון הסלט. אתם מוזמנים להעסיק את עצמכם בתהייה הזאת בזמן שאתם זוללים את הסלט הצבעוני, היפה והממש טעים הזה, אבל למה לכם בעצם.
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
בימים רגילים מכינים את המתכון הזה עם שעועית עדינה שקונים קפואה, עכשיו אנחנו יותר מממליצים להשתמש בשעועית ירוקה טרייה, שגודשת לאחרונה את השווקים והיא ירוקה ירוק עז ויפת תואר. אם זה מה שאתם עושים - אנחנו מרשים לכם לבשל אותה קצת פחות, כי בכל זאת חאראם על המסכנה.
>> למתכון: שעועית ירוקה ברוטב אדום
עוגת שיש בננה
בדרך כלל עוגת בננות נחשבת אצלנו עוגה של אמצע השבוע - לא כי היא פחות מוצלחת מבחושות אחרות אלא כי אנחנו לא יכולים לשלוט בזמן שבו נמצא את הבננות שלנו משחירות, וניאלץ למעוך אותן מיד לתוך בלילה. ובכל זאת, את העוגה הספציפית הזאת אנחנו מרשים לעצמנו להגיש קוממיות בארוחת שישי - כי היא לא סתם עוגת בננות אלא גם עוגת שיש, וכי יש לה את הקישוט המהמם הזה מלמעלה, שנותן לה לוק של מיליון דולר.