סופריטו של חיים כהן
אי אז, לפני עשר שנים ועשר עונות של "מאסטר שף", ערך חיים כהן סדנה למשתתפי העונה הראשונה (!) ולימד אותם, בין השאר, איך מכינים סופריטו, צעד אחר צעד, לפי כל הכללים. הווידיאו והמתכון המפורט עם כל הטיפים כאן לפניכם, כדי שתוכלו ליישם בשבת הקרובה (וגם כדי להבין כמה זמן זה עשר שנים, אלוהים! חיים כהן אשכרה נראה בר מצווה). בגדול מדובר בתבשיל של עוף ותפוחי אדמה, אבל בליגה הכי גבוהה שיש.
סלט עגבניות חריף
התחלנו עם חיים כהן ואיתו גם נמשיך. מה יותר מתאים עם העונג המתמסר של הסופריטו מאשר סלט רענן, חריף ומלא חיים של עגבניות, פלפל חריף ובצל סגול? התיבול כולל רק מלח, שמן זית וקצת חומץ, אבל אם יש משהו שאנחנו יודעים על חיים כהן זה שהוא יכול לקחת 2 וחצי מרכיבים ולגרום להם להיות טעימים כמו מנה של 20 מרכיבים ויום עבודה.
סלט חסה
כזה סלט ירוק בלי דאווינים כבר לא מוצאים. מתכון של יונית צוקרמן לסלט של חסה עם קצת סלרי ובצל סגול, אגוזי מלך, שקדים וחמוציות ורוטב קל קל של שמן זית, חומץ, חרדל וקצת סוכר. סוכר?! כן כן, ההיסטוריה מלמדת שכשלא מתביישים להוסיף סוכר לרוטב יוצאים סלטים יותר טעימים, ויונית צוקרמן היא כידוע לא הטיפוס המתבייש.
עוגת תפוחים וסילאן
תפוחי עץ, קינמון, טחינה וסילאן חוברים יחד לעוגה טבעונית משובחת, שיכולה לעבוד נהדר גם כקינוח וגם כמתוק הקטן לצד התה. רואים את הציפוי? מדובר בעוד שכבה של תפוחים קצוצים דק ומעורבבים עם שקדים וסוכר - תודו שמעניין! מתכון של איילת הירשמן.
בתיאבון!