קציצות סלמון

לא בכל שישי חייבים להכין דג בתנור. נכון שזאת אחת הדרכים הטעימות, היעילות ובואו נודה על האמת - הכי פשוטות - להכין דג, בטח לארוחה משפחתית, אבל הנה מתכון לקציצות סלמון שקוצצים, מערבבים עם דברים טובים ומטגנים קלות על המחבת. פתיחה קלילה וכיפית לארוחת שבת.

מתכון: קציצות סלמון חמצמצות

קציצות סלמון חמצמצות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות סלמון חמצמצות|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט פלפלים

בגלל שוויתרנו על רוטב אדום לדג, את הצבע והטעם נקבל בסלט פלפלים טעים ופשוט עם רוטב מנצח: שום, שמן זית, מלח ומיץ לימון. אם אתם שואלים אותנו הכי טעים זה עם פלפלי שושקה יפים, ואנחנו גם מוסיפים מעט מעט פלפל חריף. 

מתכון: סלט פלפלים צלויים

על האש טבעוני, סלט פלפלים (צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה)
על האש טבעוני, סלט פלפלים|צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה

מג'דרה

יש לא מעט הורים שעבורם מג'דרה היא מנה שדרכה הם יודעים שילדיהם אוכלים גם איזשהו חלבון בנוסף לאורז הלבן, זה שילדים אוהבים לאכול לפעמים במקום מנה עיקרית. העדשים, מלבד היותן מזינות, לא זקוקות להשרייה כמו קטניות, מה שהופך הכנת תבשילים, סלטים, מרקים וכמובן מג'דרה - לעסק שלא גוזל יותר מדי זמן ולא מצריך הכנה מראש. מזל שזה גם טעים, ולא ממש לא רק כמנת ילדים.

מתכון למג'דרה מנצחת

מג'דרה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מג'דרה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מוסקה

השילוש המופלא של בשר, עגבניות וחצילים היה מאז ומתמיד עוגן קולינרי למנות בשריות מצוינות. העבודה כאן קצרה: מטגנים את הבשר ומבשלים כ-5 ברוטב ואז מעבירים לתבנית בין 2 שכבות שלפרוסות חציל מטוגנות. מי שרוצה לחסוך על טיגון החצילים יכול כמובן לאפות אותם מוברשים בשמן זית, רק לקחת בחשבון שזה אולי יאריך את זמן ההכנה הכולל. 

מתכון: מוסקה מהירה

מוסקה מהירה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מוסקה מהירה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת בננות בציפוי שוקולד

יותר ויותר בננות בשלות קורצות לנו ממדפי דוכני הירקות, ואין כמו עוגת בננות שמוגשת לקינוח בארוחת שישי וממשיכה להיזלל גם ביום למחרת. כאן היא זוכה למרקם חלומי של בננות מעוכות, רסק תפוחים וקוקוס טחון ולציפוי שוקולדי. ניתן להשתמש בשמנת צמחית או חלבית לציפוי כמובן.

מתכון: עוגת בננות וקוקוס מצופה שוקולד

עוגת בננות וקוקוס מצופה שוקולד (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת בננות וקוקוס מצופה שוקולד|צילום: קרן אגם, mako אוכל