תבשיל בשר
אם אתם מה טוב בחיים האלה, תעשו לעצמכם טובה ואל תוותרו על סעיף 5 (זה השלב שבו מטגנים כוסברה קצוצה בשמן זית ומשחימים אותה קצת). חוץ מהכוסברה יש כאן גם תרד וגרגירי חומוס והכל יוצא רך רך וטעים.
>> למתכון: תבשיל בשר עם חומוס ותרד
פתיתים
אין כמו פתיתים. כשהם עשויים כמו שצריך - זה מעדן שמימי - עם כל הכבוד למנות ארוז, ריזוטו וקוסקוס. עממי, טעים ופשוט, ובמתכון הזה יש את כל הכללים שיעזרו לכם לבשל סיר מושלם וגם הצעות לשידרוגים לכל מי שכבר שולט באומנות הפתיתים ומחפש אתגר.
תפוחי אדמה צלויים
תפוחי אדמה צלויים הם מראש מעדן שמרים כל ארוחה בכמה רמות למעלה, ומה שכל כך אדיר בקוביות תפוחי אדמה הממכרות האלה ספציפית הוא הטריק שמגיע במתכון (חצי כפית סודה לשתייה, שעושה פלאים לפריכות התפודים. בגזרת השומן אפשר להשתמש בשמן זית טוב, ואם לא שומרים כשרות והופכים את המתכון לחלבי יכולים להחליף בחמאה. בינינו, לא משנה אם תוסיפו את השדרוגים (שום קצוץ, פטרוזיליה קצוצה וגרידת לימון) - זאת ככל הנראה המנה שתסתיים ראשונה.
>> למתכון: תפוחי אדמה צלויים הכי טוב שיש
סלט עגבניות
לצד כל המנות הפחמימתיות והשומניות המצוינות האלה, צריך לדאוג גם למנה מרעננת וטרייה בשביל הניגודיות הנדרשת, ואין טוב מזה: רבעי עגבניות, נענע, בצל ירוק ותיבול פשוט פשוט של שמן זית, מלח וצ'ילי אם רוצים.
>> למתכון: סלט עגבניות ונענע פיקנטי
מאפינס
במקום סוכר - סילאן. במקום חמאה - טחינה. מאוד מהיר להכנה ונטול רגשות אשמה - הכל כאן מזין ובריא.
> למתכון: מאפינס שוקולד בריאים ללא קמח