פילה דג עם חציל בטחינה
העיקרית שלנו השבוע לא מכבידה על הבטן וגם לא על הבשלן שמכין אותה: פילה של דג ברמונדי, דג שגילינו לאחרונה ואנחנו מחבבים אותו מאוד, שנצרב על מחבת פסים ומוגש עם חציל קלוי ועם חברתו הטובה ביותר, הטחינה.
למתכון: פילה דג עם חציל בטחינה
סלט סלרי עם תמרים ופקאנים
אנחנו הכנו את הסלט הזה לארוחת ראש השנה, כך שאם אנחנו ממליצים עליו – ואנחנו ממליצים – אתם הכי יכולים לסמוך עלינו. הסלרי הטרי (אבל שיהיה טרי!) טעים ממש ומתפצח בפה, התמרים מגיעים בדיוק במינון הנכון בשביל לפנק את הסלט אבל לא להפוך אותו למתוק, הפקאנים נותנים פציחות מסוג נוסף והרוטב? הרוטב פשוט בול. אהבנו פלוס.
למתכון: סלט סלרי עם תמרים ופקאנים
תבשיל דלעת בסויה ורימונים
מתכון חגיגי ועונתי שמתאים פיקס לימים האלה בשנה: יש בו רימונים, כדי שתזכרו שחגי תשרי, התיבול הוא של רוטב סויה, כי זה תמיד טעים, והכוכב הוא ירק שללא ספק ראוי ליותר כבוד ממה שאנחנו נותנים לו בשגרה – דלעת. מנה קלה וכיפית.
למתכון: תבשיל דלעת בסויה ורימונים
עוגת גבינה של בתי מלון
אם יש מאכל של בתי מלון שנחקק בזיכרון לטובה הרי זה עוגת הגבינה החמימה, שמוגשת בבופה ארוחות הבוקר וזוכה לביקורים חוזרים ונשנים (לפחות שלנו) בכל בוקר של החופשה מחדש. היא פחות שמנה מרוב עוגות הגבינה שאנחנו רגילים אליהן, היא יותר עדינה, וכאן היא מגיעה עם ציפוי שסופית הופך אותה לאהבה שלנו בלב. נשארתם בחגים בבית? בעוגת הגבינה הזו תנוחמו.
למתכון: עוגת גבינה של בתי מלון