אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט תפוחי אדמה וביצים, הגרסה הבריאה

הסלט הכי טעים שיש, עם תפוחי אדמה, ביצים קשות ומלפפונים חמוצים וכל טוב אבל בלי מיונז וכל הקלוריות שהוא מביא

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 26/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 תפוחי אדמה (כחצי קילו)

4 ביצים קשות

5 מלפפונים חמוצים במלח, קצוצים

2 כפות גדושות שקדייה

2-3 כפות שמן זית

1 כפית חרדל איכותי

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומניחים בסיר. ממלאים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים. שוטפים במים קרים, מצננים וקולפים.

2 חותכים את הביצים ואת תפוחי האדמה לקוביות בינוניות, מוסיפים את המלפפונים החמוצים ומערבבים.

3 בקערית נפרדת מערבבים את השקדייה עם שמן הזית והחרדל. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים הכל יחד.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!