תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
ההשראה לתבשיל הזה היא האלו גובי (תפוח אדמה וכרובית, בהתאמה) ההודי. ההבדל הוא שפה מה שהופך את הרוטב לסמיך ועשיר הוא מחית של אפונה – שמוסיפה על הדרך עוד שכבה של טעמים והרבה הרבה בריאות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
שלושת רבעי כוס אפונה יבשה, מושרית ללילה במים
כרובית, מפורקת לפרחים
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
שמן זית
כפית זרעי חרדל
2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
3 שיני שום, כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק מאוד
חצי כפית כורכום
חצי כפית עד כפית פפריקה מעושנת
מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מסננים את האפונה, מעבירים לסיר קטן ומבשלים עם כ-3 כוסות מים 45 דקות, או עד שהאפונה רכה ומתפוררת. מרסקים את האפונה עם כוס אחת ממי הבישול ושמים בצד (שומרים את שאר נוזלים, למקרה שהתבשיל יהיה סמיך מדי).
3 מערבבים בקערה רחבה את הכרובית ותפוחי האדמה עם מעט שמן זית. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה וצולים בתנור עד לצריבה – כ-15-20 דקות.
4 מחממים היטב סיר רחב וגדול. מוסיפים 3 כפות שמן זית ואת זרעי החרדל. מערבבים היטב. מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והתבלינים, מערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לאדות עד שהבצל מתרכך.
5 מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הירקות שנצלו בתנור ומערבבים היטב. מוסיפים את רסק האפונה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כך כ-5 דקות. מוודאים שתפוחי האדמה רכים, טועמים ומתקנים תיבול.
6 מומלץ להגיש עם חצי לימון ועלי כוסברה טריים.
* שימו לב, ככל שהתבשיל "יעמוד" עמילני האפונה ותפוחי האדמה יסמיכו אותו. זכרו שתמיד אפשר לדלל אותו במי הבישול של האפונה.