אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

פסטה עגבניות

פסטה ברוטב עגבניות היא אחת המנות הכי בסיסיות בתזונה של הישראלי הממוצע, ובכל פעם שאנחנו אוכלים אותה אנחנו מבינים איך היא זכתה לכבוד. פשוטה פשוטה, אבל נראה אתכם לא נועצים מזלג

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 23/10/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהארבעים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חבילת פסטה שאוהבים, מבושלת לפי הוראות היצרן (שמרו רבע כוס ממי הבישול בשביל הרוטב)

לרוטב:

שמן זית, לטיגון

בצל אחד, קצוץ דק

5 שיני שום, פרוסות דק

250 גרם מחית עגבניות (פסאטה)

קופסת רסק עגבניות קטנה

2 כוסות מים

כפית בזיליקום יבש

צילי גרוס (לא חובה)

חצי כוס פרמזן מגוררת (ועוד קצת להגשה)

מלח

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל והשום במחבת עם כמות יפה של שמן זית, עד להזהבה.

2 מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהמלח ומבשלים (ללא כיסוי) כחצי שעה על להבה בינונית, עד להסמכה. ממליחים ומערבבים.

3 מוסיפים את הפסטה עם רבע כוס ממי הבישול שלה ומערבבים היטב.

4 מגישים עם פרמזן מגוררת.

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!