צילום׃ אסף רונן
מרק כתומים עם קציצות הודו
ים של ויטמינים בכף אחת. שילוב של גזר בטטה ודלעת עם תוספת בשרית ביתית
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 01/01/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 בצל קצוץ
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות גדולות
3 גזרים חתוכים גס
250 גרם דלעת חתוכה גס
2 כפות של שמיר קצוץ (אפשר להחליף בפטרוזיליה)
מלח ופלפל שחור
מעט שמן לטיגון
לקציצות:
1 בצל מגורד
300 גרם פרגיות או הודו אדום טחון
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה
1 כף שמיר קצוץ או פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל הקצוץ לשקיפות, מוסיפים את הירקות ומכסים במים עד גובה הירקות. מתבלים.
2 מביאים לרתיחה וברגע שהירקות רכים טוחנים בעזרת מקל ריסוק.
3 מכינים את תערובת הקציצות, יוצרים עיגולים ומכניסים למרק.
4 מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.