אוכל
תמונת AVI׃ mako

פאי רועים

הפאי המסורתי משתדרג והופך לסעודה אנינה ומצויינת

יונתן רושפלד | מאסטר שף | פורסם 25/08/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 136 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (9 מנות):

למילוי:

חצי כוס שמן זית

4 שיני שום פרוסות דק

כוס בצל קצוץ

כוס תפו"א סגולים חתוכים לקוביות קטנות (ניתן להחליף לתפו"א רגיל)

כוס זוקיני / קישואים חתוכים לקוביות קטנות

חצי כוס גזר חתוך לקוביות

חצי כוס שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות

כוס בצל ירוק פרוס דק לטבעות

חצי כוס פטרוזיליה

1 פלפל צ'יפוטלה קצוץ דק (אפשר להחליף לפלפל ירוק חריף)

כוס עדשים שחורות קטנות מבושלות היטב

2 כוסות יין לבן

1 עלה דפנה

5 עלי מרווה קצוצים גס

קורט קימל

מלח

פלפל שחור גרוס

1 ק"ג בשר שמן טחון דק

3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)

למחית השום:

כוס שיני שום קלופות

1/2 כוס שמן

לכיסוי הפאי:

5 תפו"א בינוניים קלופים

מעט אגוז מוסקט

4 חלמונים

4 כפות מחית שום

אופן ההכנה:

להכנת המילוי:

1 בסיר גדול ושטוח מחממים את שמן הזית. מוסיפים את השום, הבצל, תפוחי האדמה, הקישואים, הגזר והסלרי ומטגנים היטב כ-10 דקות.

2 מוסיפים פנימה את העדשים, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, הצ'יפוטלה, עלה הדפנה, המרווה, הקימל, מלח ופלפל שחור. ממשיכים לטגן 3-4 דקות. מניחים בצד.

3 בסיר נוסף מטגנים על אש גבוהה ומעט שמן זית את הבשר עד שהוא משחים היטב (כמו לבולונז).

4 כאשר הבשר משחים מוסיפים את הירקות, העדשים והיין הלבן, ומבשלים על אש נמוכה עד שהיין מצטמצם. כ7-8 דקות.

5 מוציאים לקערה, מצננים ומוסיפים את הביצים.

6 מערבבים היטב ומעבירים לתבנית בגובה 6-7 ס"מ. מהדקים היטב את המילוי בתחתית.

להכנת מחית שום:

7 מחממים את השמן ואת שיני השום ומנמיכים את האש. מבשלים בסיר קטן על להבה קטנה כ-20 דקות עד שהשיניים מתרככות. אם לא התרככו ניתן להמשיך לבשל עוד 10 דקות.

מועכים באמצעות מזלג למחית גסה.

להכנת מחית תפו"א לכיסוי הפאי:

8 מבשלים את תפו"א במים עד שמתרככים ומועכים לפירה. חשוב להעביר דרך מסננת או כלי להכנת פירה. מקררים מעט. מוסיפים את מחית השום, אגוז מוסקט והחלמונים ומערבבים.

אם התערובת קשה מידי ניתן להוסיף מעט מים. מורחים את התערובת בעובי 2 ס"מ מעל הבשר בתבנית.

9 מחממים תנור לחום 170 מעלות ואופים כ-45 דקות.