אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, ifeel

מרק שעועית

מרק אדום עם שעועית לבנה - טעים, משביע ומחמם. קל ופשוט להכנה

ארז צארום | ifeel | פורסם 10/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 183 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1/2 ק"ג שעועית לבנה, מושרית במים קרים במשך לילה

14 כוסות מים

2 בצלים, קצוצים

4 כפות שמן זית

7 שיני שום, פרוסות

½2 כפות רסק עגבניות

½1 כפות אבקת מרק עוף

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף חוואיג' למרק

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מסננים את השעועית, מניחים בסיר, מוסיפים את המים ומרתיחים. מנקים את הקצף, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.

2 מטגנים במחבת את הבצל בשמן הזית עד הזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות עוד 2 דקות.

3 מעבירים את הבצל והשום מהמחבת אל סיר השעועית, מוסיפים את יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים עוד שעה וחצי עד שהשעועית רכה. במהלך הבישול צריך לבדוק מדי פעם אם חסרים מים ובמידת הצורך להוסיף כ-1/2 כוס מים רותחים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!