קציצות הפתעה
בטטה וברוקולי הם רק חלק מההפתעות שמחכות לכם בתוך קציצות הבשר המעולות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לקציצות:
בצל
פטרוזיליה, נענע, עירית, בזיליקום
200 גרם בשר טחון (עדיף צוואר)
5 פרחי כרובית
5 פרחי ברוקולי
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
מלח, מלח גס
פלפל
מעט גרגירי כוסברה
פלפל שטה גרוס
מעט כמון
שמן לטיגון
לרוטב:
בצל
מעט עלי תימין
5 עגבניות מגורדות
מלח, פלפל וכמון
שמן לטיגון
להגשה
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ומטוגנים
אופן ההכנה:
1 קוצצים היטב את עשבי התיבול והבצל ומוסיפים לבשר.
2 מוסיפים את התבלינים לתערובת הבשר (לפי הטעם).
3 מאדים בסיר מיוחד את הכרובית והברוקולי למשך 15 דקות.
4 מטגנים את קוביות הבטטה, תפוח האדמה, הכרובית והברוקולי (כמו טיגון צ'יפס). מתבלים במלח גס.
5 יוצרים כדורי בשר סביב הירקות (בכל פעם ירק אחד או יותר, לפי הטעם).
לרוטב:
6 מטגנים בצל שלם קצוץ. לאחר מכן, מוסיפים מעט עלי תימין ואת העגבניות המגורדות. מוסיפים מלח, פלפל וכמון ומבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה.
7 במחבת/ סיר נפרד, מטגנים מעט את כדורי הבשר. כשהם מטוגנים וזהובים, מכניסים מיד לרוטב, סוגרים ומבשלים כחצי שעה.
8 מסדרים בצלחת ומפזרים מעל את קוביות תפוחי האדמה.