אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

שקשוקה בשר וחומוס

היא בשרית ומשביעה - אבל חוץ מזה היא שקשוקית בכל נימי נפשה: שקשוקה עם בשר טחון, שמחזיקה על כתפיה ארוחה בלי להתבלבל

שי-לי ליפא | על השולחן | פורסם 04/11/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 189 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כפות שמן זית

בצל בינוני, קצוץ גס

חצי כפית כמון

חצי ק"ג בשר טחון

קופסה (800 גרם) קוביות עגבניות משומרות

2 כוסות גרגרי חומוס קפואים

מלח

פלפל שחור גרוס

6 ביצים

להגשה:

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל וכמון ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר עד שמשנה את צבעו לחום.

2 מוסיפים עגבניות וחומוס ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שגרגרי החומוס רכים.

3 יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב בעזרת כף ומחליקים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

המתכון מתוך גיליון 266 של "על השולחן".

>> עוד מתכוני שקשוקה מיוחדים של "על השולחן"