צילום׃ דניאל לילה, על השולחן
שקשוקה בשר וחומוס
היא בשרית ומשביעה - אבל חוץ מזה היא שקשוקית בכל נימי נפשה: שקשוקה עם בשר טחון, שמחזיקה על כתפיה ארוחה בלי להתבלבל
שי-לי ליפא | על השולחן
| פורסם 04/11/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
2 כפות שמן זית
בצל בינוני, קצוץ גס
חצי כפית כמון
חצי ק"ג בשר טחון
קופסה (800 גרם) קוביות עגבניות משומרות
2 כוסות גרגרי חומוס קפואים
מלח
פלפל שחור גרוס
6 ביצים
להגשה:
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל וכמון ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר עד שמשנה את צבעו לחום.
2 מוסיפים עגבניות וחומוס ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שגרגרי החומוס רכים.
3 יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב בעזרת כף ומחליקים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
המתכון מתוך גיליון 266 של "על השולחן".