אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

צלי עוף דל קלוריות

מתכון לצלי חורפי ומחמם שלא יעשה לכם נקיפות מצפון, כי הוא יעלה לכם רק 400 קלוריות למנה

נועה דורון-פנוש | mako אוכל | פורסם 23/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

עוף שלם, מפורק ללא עור, או 8 פולקע ללא עור

אבקת שום

פלפל שחור

מעט שמן, לטיגון

2 בצלים, קצוצים

ירקות לבחירה (גזר, שעועית ירוקה, קישואים, דלורית)

לרוטב:

3 כפות רוטב ברביקיו

3 כפות קטשופ

קופסה בינונית של רסק עגבניות (300 גרם)

כף אבקת מרק

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מתבלים את העוף באבקת שום ופלפל שחור.

 

2 מטגנים בסיר גדול את הבצלים הקצוצים, עד שקיפות. מוסיפים את העוף וסוגרים אותו מכל הצדדים.

 

3 מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ומוסיפים כוס וחצי מים. שופכים על העוף (עד כיסוי), מוסיפים את הירקות ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כשעה.

 

4 בחצי השעה האחרונה אפשר להוסיף עגבניות טריות או שרי מגורדות בפומפייה.

 

* כל מנה כוללת 400 קק"ל.

 

* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף

 

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו  C

 

>> בשבוע שעבר הכנו  תבשיל בורגול, עדשים ופירות יבשים

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!