צילום׃ אסף רונן
מרק עגבניות, בשר וגריסים
אדום, סמיך ומשביע כמו ארוחת שלוש מנות
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 01/01/12
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 בצל קצוץ דק
250 גרם רצועות שייטל או צלי כתף מספר 5, חתוך לקוביות (לשים לב שזמן הבישול שונה)
3 שיני שום קצוצות
500 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית סוכר
מלח ופלפל שחור
100 גרם גריסי פנינה
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל בסיר גדול. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שיהיה צרוב מעט.
2 מוסיפים את שיני השום ולאחר חצי דקה את העגבניות המרוסקות.
3 מוסיפים פטרוזיליה, מתבלים ומוסיפים כוס וחצי מים.
4 מביאים לרתיחה ומורידים את האש למינימום.
5 לשייטל - מוסיפים את הגריסים ומבשלים 30-40 דקות (עד שהגריסים רכים). לצלי כתף - מבשלים כשעתיים, מוסיפים את הגריסים ומבשלים חצי שעה נוספת.