פשטידת פסטה לילדים
בררנים ככל שיהיו, רוב הילדים לעולם לא יסרבו לפסטה. אז קבלו דרך מהירה וטעימה להפוך את הפסטה הפשוטה לפשטידה עם עגבניות וגבינות, שהיא כבר ארוחת ערב מלאה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
חצי חבילת פסטה מבושלת לפי ההוראות
100 גרם קוטג'
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
4 כפות פתיתי פרמזן
100 גרם מוצרלה מגורדת
לרוטב:
קופסה קטנה של רסק עגבניות
עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
חצי כוס מים
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
2 מכינים את הרוטב (אפשר, לחלופין, להשתמש ברוטב מוכן): מכניסים לסיר קטן את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מערבבים את הקוטג' עם ביצה ומתבלים במלח ופלפל.
5 מסדרים בתבנית חסינת חום (או בארבע תבניות קטנות) מחצית מכמות הפסטה. שופכים על הפסטה חצי מתערובת הקוטג', כ-3 כפות של רוטב עגבניות וחצי מכמות הפרמזן והמוצרלה. מלמעלה שופכים שוב, לפי הסדר, את המחצית שנותרה - פסטה, קוטג', רסק עגבניות, פרמזן ומוצרלה.
6 מכסים בנייר אלומניום ואופים כ-20 דקות. מסירים את האלומניום ואופים כ-5 דקות נוספות.
בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל