אוכל
צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל

החמין של צביקה

חמין מהביל, עשיר בקטניות ובשר, ומתקתק כהה מבישול ארוך. כי אין כמו חמין טוב בשבת חורפית

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 17/02/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שלושת רבעי כוס שמן

שלושת רבעי סוכר חום

ארבעה תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים גס

בצל גדול, פרוס

8 שיני שום קלופות (שלמות)

חצי קילו בשר לחמין, פלוס עצם (אפשר גם קישקע מוכן, אני ויתרתי)

כוס שעועית לבנה ששרתה לילה במים, או שעועית מבושלת ומוקפאת

כוס שעועית אדומה ששרתה לילה במים, או שעועית מבושלת ומוקפאת

חצי כוס גריסי פנינה

חצי כוס שזיפים מיובשים

מלח

פלפל שחור גרוס

פפריקה

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר רחב וחסין חום ומסיפים סוכר. כשהסוכר מתקרמל (כלומר משנה צבע ומתגבש)מוסיפים את תפוחי האדמה ומזהיבים אותם. מצרפים את הבצל והשום ומזהיבים.

2 מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו מכל צדדיו. מערבבים ומוסיפים את השעועית (מסוננת כמובן), הגריסים והשזיפים המיובשים ומערבבים היטב.

3 מכסים במים ועוד קצת, מתבלים ומערבבים. מביאים לרתיחה.

4 מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור על חום של 100-110 ללא פחות מ-14 שעות (מומלץ אפילו 18).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!