אוכל
צילום׃ אירית אלעד, יחסי ציבור

שקשוקת באלדי

השקשוקה הזו של בית הקפה הירושלמי תמול שלשום אולי נראית תמימה, אבל היא הוכתרה כאחת מעשר ארוחות הבוקר הטובות בעולם על ידי מגזין לונלי פלנט. שווה להכין

מאזן שוויקי | תמול שלשום | פורסם 17/02/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 107 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2-3 פלפלים מתוקים קלויים, חצויים לאורכם ונקיים מגרעינים

2-3 פלפלים ירוקים (חריפים), חצויים לאורכם ונקיים מגרעינים

3-4 חצילים בינוניים קלופים, שרופים על גבי להבה גלויה

3 שיני שום קצוצות גס

4-5 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות

2-3 ביצים

3-4 פרוסות גבינת עיזים (נמכרת בגליל)

1/2 כוס עלי בזיליקום

1/4 כוס שמן זית

כפית פלפל לבן גרוס

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 במחבת רחבה מחממים מחצית מכמות שמן הזית ומוסיפים את הפלפלים הירוקים והפלפלים הקלויים. צורבים במשך כ-2 דקות ומוסיפים את החצילים, השום, העגבניות, הפלפל הלבן והמלח.

2 ממשיכים באידוי עוד כ-2 דקות ומוסיפים את הביצים (אפשר להוציא מחצית מכמות החלבונים ולתת דגש לחלמונים), מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך כ-5 דקות.

3 מסירים את המכסה ומפזרים את עלי הבזיליקום, גבינת העיזים ואת יתרת שמן הזית ומגישים עם הרבה לחם בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!