תמונת AVI׃ mako
עוף על מצע אורז אדום
כמה מצרכים בסיסיים, טיגון קל, עירבוב- ויש לכם ארוחה נפלאה בסיר אחד
משה ששון | מאסטר שף
| פורסם 17/08/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
2 כרעיים עוף חצויות
2 כוסות אורז בסמתי
שמן
בצל
3 כוסות מים
מלח
פלפל
2 קופסאות רסק עגבניות (קטנות)
5 עגבניות חתוכות לקוביות
להגשה
שקדים
צימוקים
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר על אש גבוהה. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות ואת 5 העגבניות הקצוצות.
2 לאחר בישול קצר (10 דקות) מוסיפים את הכרעיים, מלח ופלפל, ומטגנים עוד 10 דקות.
3 לאחר שהעגבניות התבשלו טוב מוציאים את העוף לצלחת נפרדת.
4 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את 2 כוסות האורז לעוד 6 דקות של רתיחה ומנמיכים את האש לנמוכה ביותר למשך 25 דקות.
הגשה:
מטגנים את השקדים והצימוקים מעט במחבת חמה. מניחים את האורז בצלחת אליפסה ומפזרים מעל את השקדים והצימוקים.
אפשר להוסיף את העוף בנפרד.