אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוף על מצע אורז אדום

כמה מצרכים בסיסיים, טיגון קל, עירבוב- ויש לכם ארוחה נפלאה בסיר אחד

משה ששון | מאסטר שף | פורסם 17/08/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

2 כרעיים עוף חצויות

2 כוסות אורז בסמתי

שמן

בצל

3 כוסות מים

מלח

פלפל

2 קופסאות רסק עגבניות (קטנות)

5 עגבניות חתוכות לקוביות

להגשה

שקדים

צימוקים

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר על אש גבוהה. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות ואת 5 העגבניות הקצוצות.

2 לאחר בישול קצר (10 דקות) מוסיפים את הכרעיים, מלח ופלפל, ומטגנים עוד 10 דקות.

3 לאחר שהעגבניות התבשלו טוב מוציאים את העוף לצלחת נפרדת.

4 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את 2 כוסות האורז לעוד 6 דקות של רתיחה ומנמיכים את האש לנמוכה ביותר למשך 25 דקות.

הגשה:

מטגנים את השקדים והצימוקים מעט במחבת חמה. מניחים את האורז בצלחת אליפסה ומפזרים מעל את השקדים והצימוקים.

אפשר להוסיף את העוף בנפרד.