אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קארי צמחוני

תבשיל קארי מעלף עם תפוח אדמה, כרובית ושעועית ירוקה, ברוטב של מיליון טעמים עם חלב קוקוס ותבלינים

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 21/12/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

200 גרם טופו, חתוך לקוביות בינוניות

תפוח אדמה גדול

כף שמן

2 בצלים, קצוצים

5 שיני שום, כתושות

כף ג'ינג'ר טרי, מגורר

כף שטוחה של אבקת קארי

כוס שעועית ירוקה (אפשר גם קפואה)

רבע ראש כרובית, מפורק לפרחים

חצי כוס חלב קוקוס

מלח

עלי כוסברה לקישוט

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוח האדמה במים כ-20 דקות, עד שהוא מתרכך. מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.

2 מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-6 דקות, עד להתרככות. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ואבקת הקארי ומערבבים דקה נוספת.

3 מוסיפים שתי כוסות מים חמים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה תוך גירוד של כל המשקעים מתחתית הסיר עם כף עץ.

4 חותכים את השעועית הירוקה גס, מוסיפים לסיר אותה, את הטופו ואת הכרובית ומביאים שוב לרתיחה.

5 מוסיפים את חלב הקוקוס וקוביות תפוח האדמה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.

6 ממליחים, מקשטים בעלי כוסברה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס