אוכל
צילום׃ דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר

תבשיל עוף עם בורגול, מנגולד ולימון כבוש

תבשיל גלילי עשיר שהוא ארוחה שלמה, בפחות מחצי שעה עבודה

בני סיידא | אוכל של אמא, הוצאת כתר | פורסם 15/02/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1/2 כוס שמן זית

5 כרעיים קטנות מעוף טרי

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

4 שיני שום, פרוסות

10 גבעולי מנגולד (החלק הירוק בלבד), חתוכים לרצועות

4 גבעולי סלרי אמריקני, קצוצים

1/2 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

1 פלפל ירוק בהיר, חתוך לקוביות

2 כוסות בורגול גס, שטוף

מלח, פלפל שחור גרוס

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

2 כפות לימון כבוש, קצוץ

3 כוסות מרק עוף צח

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד שישחימו. מעבירים לצלחת.

2 מוסיפים לסיר את הבצל, השום, המנגולד, הסלרי ושני סוגי הפלפלים ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הבורגול ומטגנים עוד 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור ובפלפל אנגלי. מוסיפים את הלימון הכבוש.

3 מחזירים לסיר את הכרעיים, מתבלים שוב במלח ופלפל שחור. יוצקים את המרק הצח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה שעה. מגישים חם.