בשר טחון עם נודלס בנוסח סצ'ואן
נודלס ובשר טחון מוקפצים במחבת עם רוטב סויה, פלפל חריף, בצל וג'ינג'ר. טעים בטירוף, לוקח רק חצי שעה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מנה קלאסית שאפשר למצוא בכל שוק אוכל בסין. המנה אמורה להיות חריפה, אך את מידת החריפות אתם תקבעו לפי כמות הפלפל שתשימו בה. המרענן הרשמי: בצל ירוק קצוץ דק.
מרכיבים (4 מנות):
1/3 כוס שמן
1 בצל סגול גדול, קצוץ דק מאוד
6 שיני שום, קצוצות
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר גס
500 גרם בשר בקר טחון
150 גרם חזה אווז מעושן, פרוס דק (לא הכרחי)
מלח
פלפל שחור גרוס
350 גרם נודלס, מבושלים לפי הוראות היצרן
2 כפות רוטב סויה
4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
אופן ההכנה:
1 מחממים במחבת גדולה 1/4 כוס מהשמן, מוסיפים בצל, שום, פלפל חריף וג'ינג'ר, ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים בשר טחון וחזה אווז מעושן ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו. מעבירים לקערה.
2 מוסיפים למחבת את השמן הנותר והנודלס, ומקפיצים כ-4 דקות עד שהנודלס מזהיבים מעט.
3 מחזירים את הבשר למחבת, מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
4 מחלקים לקעריות, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, ומגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!