אוכל
צילום׃ איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox

עוף בחיטה וסלט עגבניות

תבשיל מיוחד בבישול ארוך, בו התנור עושה את כל העבודה. ההשקעה שלכם: רבע שעה למנה מעולה ומגוונת

הילה אלפרט | יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox | פורסם 22/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4 כפות שמן תירס

10 שוקי עוף טריות

2 כוסות חיטה

1 כף מחוקה כורכום

1 כפית פלפל שחור טחון

מלח לפי הטעם

1 ראש שום

3 עגבניות, חתוכות לקוביות בגודל של כ־½1 ס“מ

1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות דקות

מים לפי הצורך

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל־170 מעלות. בסיר כבד מחממים את השמן. משחימים את השוקיים מכל צד עד שיזהיבו יפה־יפה. מוסיפים את החיטה עם התבלינים, נועצים ראש שום ויוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

2 מכסים את הסיר ברדיד אלומיניום, מעליו מניחים את המכסה ומכניסים לתנור ל־6 שעות. מסדרים על צלחת הגשה. מערבבים את העגבניות עם הפטרוזיליה והפלפל החריף, ממליחים מעט, מפזרים מעל החיטה ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!