תבשיל בשר עם ארטישוק ואפונה
אחרי לילה במרינדה, מובטח לכם שתקבלו קדירה משובחת ובלתי נשכחת. בתפקיד השומר על העסיסיות: מיונז
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 קילו צלי כתף, חתוך לקוביות
3 כפות מיונז לייט
5 שיני שום, קצוצות
כף רוזמרין
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט שמן, לטיגון
2 בצלים, פרוסים
חצי חבילה עגבניות לחות (ניתן להשיג בסופרים במחלקת ירקות) או לחלופין כ-6-7 עגבניות מיובשות
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
600 גרם אפונה
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
510 גרם (צנצנת) ארטישוק אלה רומנה (ארטישוק יהודי) (אם לא מוצאים, ניתן להשתמש בארטישוק קפוא)
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את הבשר, המיונז, שתי שיני שום, רוזמרין ו-1/2 כפית פפריקה מתוקה, סוגרים בניילון נצמד ומניחים במקרר ללילה.
2 מטגנים את הבשר כ-2 דקות להזהבה, מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
3 מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את העגבניות הלחות והבשר ומתבלים בשאר הפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מבשלים על אש נמוכה שעה וחצי. אם יש צורך, ניתן להוסיף מעט מים בזמן הבישול.
4 מוסיפים את האפונה ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה.
5 טובלים את הארטישוק בביצה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים במחבת נפרדת כדקה. מוצאים לנייר סופג.
6 מגישים עם הארטישוקים על אורז בסמטי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!