אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

תבשיל בשר עם ארטישוק ואפונה

אחרי לילה במרינדה, מובטח לכם שתקבלו קדירה משובחת ובלתי נשכחת. בתפקיד השומר על העסיסיות: מיונז

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 09/09/12 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו צלי כתף, חתוך לקוביות

3 כפות מיונז לייט

5 שיני שום, קצוצות

כף רוזמרין

1 כפית פפריקה מתוקה

מעט שמן, לטיגון

2 בצלים, פרוסים

חצי חבילה עגבניות לחות (ניתן להשיג בסופרים במחלקת ירקות) או לחלופין כ-6-7 עגבניות מיובשות

1/2 כפית כמון

מלח ופלפל שחור

600 גרם אפונה

1 ביצה

1/2 כוס פירורי לחם

510 גרם (צנצנת) ארטישוק אלה רומנה (ארטישוק יהודי) (אם לא מוצאים, ניתן להשתמש בארטישוק קפוא)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את הבשר, המיונז, שתי שיני שום, רוזמרין ו-1/2 כפית פפריקה מתוקה, סוגרים בניילון נצמד ומניחים במקרר ללילה.

2 מטגנים את הבשר כ-2 דקות להזהבה, מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

3 מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את העגבניות הלחות והבשר ומתבלים בשאר הפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מבשלים על אש נמוכה שעה וחצי. אם יש צורך, ניתן להוסיף מעט מים בזמן הבישול.

4 מוסיפים את האפונה ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה.

5 טובלים את הארטישוק בביצה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים במחבת נפרדת כדקה. מוצאים לנייר סופג.

6 מגישים עם הארטישוקים על אורז בסמטי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> 4 עוגות מעולות לראש השנה
>> מתכונים של אביב משה לראש השנה
>> קינוחים פרווה לראש השנה
>> ארוחת חג ב-250 שקל
>> 8 מתכונים טבעוניים לראש השנה
>> מתכוני דגים לארוחת החג
>> ארוחת חג אלג'ירית של אבי לוי
>> ארוחת ראש השנה של פסקל פרץ רובין