אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

טבית עיראקי

מכל קדרות השבת - הטבית העיראקי הוא המעניין ביותר. רוכשים עוף למילוי, מכינים תערובת מתובלת של אורז עם עגבניות ונענע, שתשמש גם למילוי העוף וגם לסיר, ושולחים ללילה בתנור. ללקק את האצבעות

אורלי פלאי-ברונשטיין | על השולחן | פורסם 01/03/22 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מכל קדרות השבת הטבית העיראקי הוא המעניין ביותר - עוף ממולא באורז מתובל בעגבניות ונענע מיובשת וקבור באותו אורז ממש. לפעמים מוסיפים למלית גם חלקי פנים של עוף. עכשיו דמיינו שכל הכבודה הזאת נאפית לה לאיטה בחום שבת. לא צריך להיות עיראקי כדי להתאהב.

מרכיבים (6 מנות):

עוף מרוקן מעצמותיו ומוכן למילוי (בקשו מהקצב)

לאורז:

2 כוסות אורז ארוך (למשל פרסי)

4 עגבניות מגוררות על פומפייה

1 בצל גדול מגורר על פומפייה

2 שיני שום כתושות (לא חובה)

½2-1 כפיות בהרט עיראקי

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1 כפית גדושה נענע מיובשת

לבישול:

2 כפות שמן

2 כוסות מרק עוף או מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-120 מעלות.

2 מערבבים אורז עם עגבניות ובצל מגוררים, שום וכל התבלינים.

3 ממלאים את העוף ברבע מכמות תערובת האורז ומהדקים את הפתחים בעזרת קיסמים או תופרים בחוט ומחט.

4 מחממים על הכיריים סיר גדול (שמתאים לתנור) עם שמן ומשזפים את העוף הממולא מכל הצדדים כ-15 דקות.

5 מפזרים את יתרת האורז סביב העוף, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות עד שהמים נספגים.

6 מכסים ומעבירים לתנור לכל הלילה. אם רוצים מעטה פריך, מעלים את הטמפ’ ומסירים את המכסה שעה לפני ההגשה.

גיוון:

טבית עם חלקי פנים: מקפיצים 200 גרם תערובת של קוביות כבדי עוף, קורקבנים ולבבות במשך 3-2 דקות ומוסיפים למלית האורז.

>> עוד קדירות של "על השולחן" לשבת

בתיאבון!