אורז ערבי עם בשר טחון
חודשים אנחנו מריירים על הזיכרון של מנת האורז עם בשר שאכלנו במסעדה ערבית בצפון. עכשיו, סוף סוף, אנחנו חושבים שיש לנו פיצוח. וכמה לא מפתיע - זה הכל בתיבול
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
בצל קצוץ
מעט שמן זית
500 גרם בשר טחון
כפית בהרט
חצי כפית פלפל לבן
רבע כפית הל
רבע כפית קינמון
רבע כפית ג'ינג'ר
2 כוסות אורז
חצי כוס אטריות דקות
2 כפיות שטוחות מלח
שתי כפות צנוברים
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שהוא מזהיב.
2 מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך פירור הבשר במזלג.
3 כשכל הבשר מפורר ואפרפר מוסיפים את התבלינים: בהרט, פלפל לבן, הל, קינמון וג'ינג'ר. מערבבים היטב. בשלב הזה אפשר להוסיף מעט גזר מגורר, אם רוצים.
4 מוסיפים לסיר את האורז, האטריות והמלח, ומערבבים. מוסיפים מים (על כל כוס אורז קצת יותר משתי כוסות מים, כי גם האטריות "שותות" נוזלים) ומביאים לרתיחה.
5 מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש, מניחים מגבת בין הסיר למכסה ומניחים לעוד 10 דקות.
6 מוסיפים את הצנוברים ומגישים.
* הצעת הגשה מומלצת למי שאינו שומר כשרות: מערבבים טחינה גולמית עם יגורט ושופכים על המנה. מעולה.
צילום: אסף רונן
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!