אוכל
צילום׃ אסף רונן

אורז ערבי עם בשר טחון

חודשים אנחנו מריירים על הזיכרון של מנת האורז עם בשר שאכלנו במסעדה ערבית בצפון. עכשיו, סוף סוף, אנחנו חושבים שיש לנו פיצוח. וכמה לא מפתיע - זה הכל בתיבול

דנה בר-אל שוורץ | mako אוכל | פורסם 25/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 417 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצל קצוץ

מעט שמן זית

500 גרם בשר טחון

כפית בהרט

חצי כפית פלפל לבן

רבע כפית הל

רבע כפית קינמון

רבע כפית ג'ינג'ר

2 כוסות אורז

חצי כוס אטריות דקות

2  כפיות שטוחות מלח

שתי כפות צנוברים

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שהוא מזהיב.

2 מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך פירור הבשר במזלג.

3 כשכל הבשר מפורר ואפרפר מוסיפים את התבלינים: בהרט, פלפל לבן, הל, קינמון וג'ינג'ר. מערבבים היטב. בשלב הזה אפשר להוסיף מעט גזר מגורר, אם רוצים.

4 מוסיפים לסיר את האורז, האטריות והמלח, ומערבבים. מוסיפים מים (על כל כוס אורז קצת יותר משתי כוסות מים, כי גם האטריות "שותות" נוזלים) ומביאים לרתיחה.

5 מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש, מניחים מגבת בין הסיר למכסה ומניחים לעוד 10 דקות.

6 מוסיפים את הצנוברים ומגישים.

* הצעת הגשה מומלצת למי שאינו שומר כשרות: מערבבים טחינה גולמית עם יגורט ושופכים על המנה. מעולה.

צילום: אסף רונן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!