אוכל
תמונת AVI׃ none

תבשיל קורקבנים ברוטב שום ועגבניות

תבשיל עוף בניחוח מזרחי פיקנטי. זול, קל להכנה וטעים להפליא

שאול בן אדרת | mako אוכל | פורסם 17/04/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כפות שמן זית

1 ק"ג קורקבנים נקיים

20 שיני שום שלמות, קלופות

2 בצלים קצוצים

2 כוסות מים

3 כפות פפריקה מתוקה

4 עגבניות מגורדות לרסק

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר חם עם שמן זית את הקורקבנים עד לקבלת צבע שחום.

2 מוסיפים את השום והבצל הקצוץ ומטגנים כשתי דקות נוספות.

3 מוסיפים את המים, הפפריקה והעגבניות המגורדות ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות.

4 מוסיפים את החומוס, מלח ופלפל, ומבשלים עוד כ-30 דקות על אש קטנה עד שהרוטב סמיך והקורקבנים רכים.

5 מתקנים טעמים עם מלח ופלפל ומגישים עם חלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!