תמונת AVI׃ none
תבשיל קורקבנים ברוטב שום ועגבניות
תבשיל עוף בניחוח מזרחי פיקנטי. זול, קל להכנה וטעים להפליא
שאול בן אדרת | mako אוכל
| פורסם 17/04/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
2 כפות שמן זית
1 ק"ג קורקבנים נקיים
20 שיני שום שלמות, קלופות
2 בצלים קצוצים
2 כוסות מים
3 כפות פפריקה מתוקה
4 עגבניות מגורדות לרסק
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר חם עם שמן זית את הקורקבנים עד לקבלת צבע שחום.
2 מוסיפים את השום והבצל הקצוץ ומטגנים כשתי דקות נוספות.
3 מוסיפים את המים, הפפריקה והעגבניות המגורדות ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות.
4 מוסיפים את החומוס, מלח ופלפל, ומבשלים עוד כ-30 דקות על אש קטנה עד שהרוטב סמיך והקורקבנים רכים.
5 מתקנים טעמים עם מלח ופלפל ומגישים עם חלה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!