אוכל
צילום׃ אלקנה ביטון

קובה כורדי

תכירו את הקובה הכי טעים שיש. אלקנה למד את כל הסודות ועכשיו הוא מעביר אותם הלאה

אלקנה ביטון | mako | פורסם 21/06/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לקובות

קילו סולת

200 גרם בורגול

כפית מלח

כף אבקת מרק עוף

מעט פלפל שחור

כוס שמן

מים פושרים

למלית

חצי קילו בשר מס' 2, קפוא או טרי

שני בצלים בינוניים

ראש פטרוזיליה

כף פפריקה מתוקה

מעט מלח

לירקות

חצי קילו דלעת

3 חצילונים קטנים

חבילת במיה קפואה

חבילת עלי מנגולד

2 בצלים

2 גזרים

1 סלק אדום

2 קישואים

5 כפות רסק עגבניות

חצי כוס שמן

מלח, פלפל ופפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

למלית:

1 חותכים את הבצל לקוביות קטנות, ואת הבשר לקוביות בגודל חצי ס"מ. מטגנים את הבצל עד להזהבה, ואז מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן. שימו לב, הבשר יוציא מלא נוזלים – לא להתרגש אלא פשוט להניח להם להתאדות.

2 מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים. מורידים מהאש ומניחים להצטנן.

לקובה:

1 מערבבים את הסולת עם הבורגול, המלח והפלפל, מרק העוף וכוס השמן. מוסיפים מים פושרים בהדרגה, עד שנוצר בצק רך ואלסטי.

2 יוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג. יוצרים בכל כדור סולת חור, וממלאים במלית הקרה. זה יוצא בערך כפית קטנה של מלית לכל כדור. מרטיבים את הידיים כל הזמן. מסדרים את הקובות המוכנות על מגש ומכניסים למקרר.

למרק:

1 חותכים את כל הירקות גס ומניחים בצד.

2 מטגנים את הבצל בסיר ענק (הקובות הולכות לתפוס הרבה מקום), מוסיפים את הירקות ומכסים במים.

3 מביאים לרתיחה חזקה, מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומבשלים עוד כחצי שעה.

4 מכניסים את הקובות ואת חבילת הבמיה למרק, ומבשלים כשעה ורבע על אש בינונית.

>> עוד מתכונים של אלקנה