אוכל
צילום׃ V1

עוף בבצלים ותפוחי אדמה

אם עדי מרום הייתה מקבלת משימה להכין מנת עוף, מצב רציני שזה מה שהיא הייתה מכינה: עוף שנצלה הרבה הרבה זמן עם המון בצל מטוגן, תפוחי אדמה ותבלינים, הכל בסיר אחד. אצלנו היא הייתה יוצאת מנצחת. "המאסטריות"

עדי מרום | V1 | פורסם 17/11/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 שוקיים

מעט שמן לטיגון

7 בצלים

4 תפוחי אדמה

כף וחצי סילאן

כף חוואיג' למרק

חצי כף פלפל שחור

חצי כף בהרט

חצי כף ראס אל חנות

חצי כף שום גבישי

חצי כף מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר סוטאג' עם מעט שמן וצורבים את שוקי העוף מכל הכיוונים, עד שהן מקבלות גוון זהוב יפה. מוציאים.

2 חוצים את הבצלים ופורסים. מטגנים באותו הסיר עד הזהבה.

3 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים. מוסיפים לסיר ומטגנים כמה דקות.

4 מוסיפים את הסילאן והתבלינים ומערבבים. מחזירים את שוקי העוף לסיר וממלאים מים עד לגובה העוף. מביאים לרתיחה.

5 מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה כשעה וחצי. מדי פעם מערבבים ובודקים שלא חסרים נוזלים.

בתיאבון!