גולאש הונגרי
מתכון לתבשיל חורפי בבישול ארוך עם בשר בקר וירקות שורש. הכי חורף שיש
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
לגולאש (4-6 מנות):
3 כפות שמן זית
4 גבעולי כרישה, החלק הלבן וירוק בהיר בלבד, חתוך לפרוסות דקות
2 כפיות זרעי קימל
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות
1 קילו בקר (לצלי), חתוך לקוביות בגודל של 2.5 ס"מ
3 כפות פפריקה מתוקה
3 כוסות ציר בקר
400 גרם עגבניות חתוכות, כולל מיץ (קופסת שימורים איכותית מתוצרת איטליה)
3 שיני שום, כתושות
1 תפוח אדמה, מקולף וחתוך לקוביות גדולות
2-3 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
מלח ופלפל
להגשה:
1/4 כוס פטרוזליה קצוצה
1/2 כוס שמנת חמוצה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר חרס או סיר מברזל יצוק על אש בינונית ומוסיפים את הכרישה וזרעי הקימל. מבשלים כ-5 דקות עד שהכרישה רכה. מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
2 מוסיפים את הבשר ואת הפפריקה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהבשר שחום מכל הצדדים.
3 מוסיפים את הציר, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים 45 דקות עד שעה, עד שהבשר מתרכך (אך לא רך לגמרי).
4 מוסיפים את העגבניות, השום, תפוח האדמה והגזר ומתבלים במלח ופלפל. מכסים חלקית ומבשלים עוד 30 עד 45 דקות, עד שהירקות מוכנים והבשר רך.
5 מגישים חם עם פטרוזיליה ושמנת חמוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!