אוכל
צילום׃ דניה ויינר, מתכוניישן

גולאש הונגרי

מתכון לתבשיל חורפי בבישול ארוך עם בשר בקר וירקות שורש. הכי חורף שיש

דניה ויינר | מתכוניישן | פורסם 20/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לגולאש (4-6 מנות):

3 כפות שמן זית

4 גבעולי כרישה, החלק הלבן וירוק בהיר בלבד, חתוך לפרוסות דקות

2 כפיות זרעי קימל

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות

1 קילו בקר (לצלי), חתוך לקוביות בגודל של 2.5 ס"מ

3 כפות פפריקה מתוקה

3 כוסות ציר בקר

400 גרם עגבניות חתוכות, כולל מיץ (קופסת שימורים איכותית מתוצרת איטליה)

3 שיני שום, כתושות

1 תפוח אדמה, מקולף וחתוך לקוביות גדולות

2-3 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות

מלח ופלפל

להגשה:

1/4 כוס פטרוזליה קצוצה

1/2 כוס שמנת חמוצה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר חרס או סיר מברזל יצוק על אש בינונית ומוסיפים את הכרישה וזרעי הקימל. מבשלים כ-5 דקות עד שהכרישה רכה. מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.

2 מוסיפים את הבשר ואת הפפריקה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהבשר שחום מכל הצדדים.

3 מוסיפים את הציר, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים 45 דקות עד שעה, עד שהבשר מתרכך (אך לא רך לגמרי).

4 מוסיפים את העגבניות, השום, תפוח האדמה והגזר ומתבלים במלח ופלפל. מכסים חלקית ומבשלים עוד 30 עד 45 דקות, עד שהירקות מוכנים והבשר רך.

5 מגישים חם עם פטרוזיליה ושמנת חמוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!