אוכל
צילום׃ טל בלומברג, mako אוכל

שקשוקה מקסיקנית

הנה מתכון שהדבר הראשון שעלה לנו לראש כשראינו אותו הוא "איך לא חשבו על זה קודם?". קחו את השקשוקה הקלאסית, הוסיפו לה שעועית שחורה וצ'ילי וקיבלתם מתכון לטיני-ישראלי באדיבות השף אורי דובי ממסעדת בוקריה

אורי דובי, מסעדת בוקריה | mako אוכל | פורסם 05/08/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

1 בצל לבן

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

מעט שמן זית 

3 שיני שום, קצוצות

1 קופסת שימורים (400 גרם) עגבניות קלופות

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות 

1 פלפל צ'ילי אדום חריף, פרוס לטבעות

חופן שעועית שחורה מקופסת שימורים

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבצל והפלפלים לרצועות.

2 במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.

3 מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד שכל המרכיבים במחבת מתרככים.

4 מוסיפים את העגבניות הקלופות, רסק העגבניות והצ'ילי החריף. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מגיע לדרגת הריכוז והסמיכות הרצויה.

5 מוסיפים את השעועית, המלח והפלפל ומערבבים. שוברים פנימה את הביצים. מבשלים במחבת על להבה נמוכה עם מכסה עד שהביצים מוכנות (כל אחד לפי טעמו).

* במקום רסק העגבניות והעגבניות המשומרות אפשר להשתמש ב-6 עגבניות תמר חתוכות לרבעים.

>> רוצים עוד? בואו לאכול אצל אורי במסעדת ארוחות הבוקר שלו

>> מחפשים עם מה לנגב את היופי הזה? בואו אל מתחם המאפים שלנו