טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת
שמישהו יחמם את הקוסקוס, יש לנו פה מנה למות: טאג'ין אוסובוקו מבשר ישראלי טרי, עם כל מיני תוספות שבדרך כלל אין באוסובוקו שלנו, וממש הגיע הזמן שיהיה. שנתחיל?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1 ק"ג אוסובוקו בקר ישראלי טרי, חתוך ל-3-4 פרוסות
3-4 כפות שמן
1-2 בצלים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
1 כוס משמשים מיובשים (עדיף אוזבקיים)
חתיכת דלעת במשקל 400 גרם, קלופה וחתוכה לקוביות
1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה גס
1 דלעת ערמונים קטנה, מנוקה מהזרעים וחתוכה גס
1 מקל קינמון
חצי כפית כמון טחון
כפית זרעי כוסברה טחונים
4 כפות מיץ לימון טרי
מים
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבשר וצורבים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
2 מוציאים את הבשר לצלחת, מוסיפים לסיר את הבצל והגזר ומטגנים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד להשחמת הירקות.
3 מוסיפים את המשמשים, הדלעת, הבטטה, דלעת הערמונים והתבלינים, ומחזירים פנימה את הבשר הצרוב.
>> מתכונים לארוחה המפסקת | >> מתכונים לשבירת הצום
4 מוסיפים את מיץ הלימון ומים עד גובה הבשר. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
5 מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים וחצי או עד שהבשר נימוח.
* מגישים עם קוסקוס או אורז.