אוכל
תמונת AVI׃ none

ארטישוק ממולא

מי שחושב שמדובר במתכון קשה או מסובך, שיחכה רגע ולא יברח כי זה ממש פשוט

סמדר וקנין | סמדיש | פורסם 31/10/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 225 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

ראשי ארטישוק

1 חבילת תחתיות ארטישוק

בשר טחון עם כוסברה, פטרוזילה, בצל אחד ותפוח אדמה אחד

ראס אל חנות

פלפל שחור

מלח

שמן

מים

1 חבילת אפונה

ביצה טרופה

1 בצל קצוץ

4-5 גבעולי כרפס

1/2 לימון

תבלינים: כורכום, פלפל לבן, מרק עוף

אופן ההכנה:

1 ראשית לשים את ראשי הארטישוק להפשרה מלאה.

2 לתבל את הבשר הטחון בכפית ראס אל חנות, מעט פלפל שחור, מלח, 2 כפות שמן ו3 כפות מים. לערבב הכל לאיחוד להניח בצד.

3 מטגנים את הבצל. חותכים את הכרפס לאורך של 5-6 ס"מ ומוסיפים לבצל.

4 מפזרים מעל את האפונה.

5 מברישים את פנים ראש הארטישוק בביצה וממלאים בבשר הטחון, הביצה מדביקה את הבשר הטחון.

6 שמים מעל האפונה את ראשי הארטישוק הממולאים, ממיסים בכוס 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כפית שטוחה של כורכום, 1 כף מרק עוף ומוסיפים אל הסיר. מערבבים בתנועת סיבוב את הסיר.

7 מוסיפים מים חמים עד גובה האפונה ותחתית הארטישוק, מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות עד צימצום הרוטב.