צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל
גולאש הונגרי
גם לכם הריח של הסתיו לא מפסיק לדגדג בנחיריים? אז גם לנו, ואנחנו גם החלטנו לעשות עם זה משהו: כתף בקר, תפודים, רוטב עגבניות וכמה שעות טובות על האש, או בקיצור - גולאש הונגרי משהו טוב
ניר עופר, מעדניית דלישס | mako אוכל
| פורסם 17/10/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 ק"ג כתף בקר, חתוך לקוביות
שמן
2 בצלים בינוניים, קצוצים
6 שיני שום, כתושות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
פלפל שחור
חצי כפית סוכר
2 כוסות מים
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות גסות
כף פפריקה
מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
2 מוסיפים את רסק העגבניות, הפלפל והסוכר, מערבבים ומטגנים קלות כדקה.
3 מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים אותן מעט מכל צדדיהן.
4 מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כשעתיים.
5 מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל (אם צריך מוסיפים עוד קצת מים). מבשלים כחצי שעה נוספת ומוסיפים את הפפריקה (את הפפריקה מוסיפים לקראת הסוף כדי שלא תהפך מרירה). לאחר כחצי שעה ממליחים לפי הטעם ומבשלים עוד לפי הצורך עד שהבשר ותפוחי האדמה רכים. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם לחם טרי.