אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אורז עם בשר טחון ואטריות

מנה משביעה של בשר, אורז ופסטה עם עגבניות ותבלינים. מוכן מהר וטעים בטירוף

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 23/04/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס פסטה (ספגטי או אטריות)

1 בצל קצוץ

מעט שמן זית, לטיגון

350 גרם בשר טחון

כוס וחצי אורז

2 שיני שום קצוצות

260 גרם עגבניות מרוסקות

100 גרם רסק עגבניות

1/2 כפית סוכר

אורגנו (לפחות כפית)

מעט צ'ילי גרוס

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.

2 מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שכל הבשר מבהיר. מוודאים שלא נוצרים גושים.

3 מוסיפים את האורז, מטגנים 3-5 דקות, מערבבים ומוסיפים את השום. מוסיפים מיד את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים שוב.

4 מוסיפים כוס וחצי מים רותחים (לא יותר, כי יש לנו את העגבניות המרוסקות).

5 מבשלים כ-25 דקות, מסירים מהאש. מוסיפים את הפסטה, מערבבים וממתינים 10 דקות.

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה