צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
אורז עם בשר טחון ואטריות
מנה משביעה של בשר, אורז ופסטה עם עגבניות ותבלינים. מוכן מהר וטעים בטירוף
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 23/04/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
כוס פסטה (ספגטי או אטריות)
1 בצל קצוץ
מעט שמן זית, לטיגון
350 גרם בשר טחון
כוס וחצי אורז
2 שיני שום קצוצות
260 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
1/2 כפית סוכר
אורגנו (לפחות כפית)
מעט צ'ילי גרוס
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
2 מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שכל הבשר מבהיר. מוודאים שלא נוצרים גושים.
3 מוסיפים את האורז, מטגנים 3-5 דקות, מערבבים ומוסיפים את השום. מוסיפים מיד את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים שוב.
4 מוסיפים כוס וחצי מים רותחים (לא יותר, כי יש לנו את העגבניות המרוסקות).
5 מבשלים כ-25 דקות, מסירים מהאש. מוסיפים את הפסטה, מערבבים וממתינים 10 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!