תבשיל אורז, עדשים אדומות וירקות כתומים
איזה כיף של ארוחה שלמה, צמחונית ומלאת בריאות, וכולה בסיר אחד. אבל הכי כיף זה שכל מנה ממנה עולה לנו רק ב-160 קלוריות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לעדשים:
1 כוס עדשים אדומות
3 כוסות מים
1 גזר בינוני חתוך לקוביות
1 בצל בינוני קצוץ
1 דלורית בינונית חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1 כפית כורכום
½ כפית כמון
לאורז:
1 כף שמן
1 כפית זרעי חרדל
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
חצי כוס אורז
¼ כפית פפריקה
מלח
1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את העדשים.
2 מנחים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
3 מנמיכים את האש ומוסיפים את הירקות והתבלינים. מבשלים 50-60 דקות עד שהעדשים רכות.
4 בזמן שהעדשים מתבשלות, מחממים כף שמן בסיר קטן ומטגנים את זרעי החרדל עד שנשמעם קולות פצפוץ.
5 מוסיפים את הבצל והשום עד שהבצל שקוף.
6 מוסיפים את האורז, הפפריקה והמלח ומערבבים היטב.
7 מוסיפים את המים, מרתיחים, מנמיכים ומכסים. מבשלים מכוסה 10 דקות (מדי פעם לבדוק שלא חסרים נוזלים).
8 כאשר שני התבשילים מוכנים יש לערבב אותם בעודם חמים.
* כל מנה כוללת 160 קק"ל.
* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף
הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C
>> בשבוע שעבר הכנו מיני פשטידות כתומות
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!