אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל אורז, עדשים אדומות וירקות כתומים

איזה כיף של ארוחה שלמה, צמחונית ומלאת בריאות, וכולה בסיר אחד. אבל הכי כיף זה שכל מנה ממנה עולה לנו רק ב-160 קלוריות

נועה דורון-פנוש | mako אוכל | פורסם 19/12/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לעדשים:

1 כוס עדשים אדומות

3 כוסות מים

1 גזר בינוני חתוך לקוביות

1 בצל בינוני קצוץ

1 דלורית בינונית חתוכה לקוביות קטנות

1 כפית מלח

2 שיני שום כתושות

1 כפית כורכום

½ כפית כמון

לאורז:

1 כף שמן

1 כפית זרעי חרדל

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

חצי כוס אורז

¼ כפית פפריקה

מלח

1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את העדשים.

 

2 מנחים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

 

3 מנמיכים את האש ומוסיפים את הירקות והתבלינים. מבשלים 50-60 דקות עד שהעדשים רכות.

 

4 בזמן שהעדשים מתבשלות, מחממים כף שמן בסיר קטן ומטגנים את זרעי החרדל עד שנשמעם קולות פצפוץ.

 

5 מוסיפים את הבצל והשום עד שהבצל שקוף.

 

6 מוסיפים את האורז, הפפריקה והמלח ומערבבים היטב.

 

7 מוסיפים את המים, מרתיחים, מנמיכים ומכסים. מבשלים מכוסה 10 דקות (מדי פעם לבדוק שלא חסרים נוזלים).

 

8 כאשר שני התבשילים מוכנים יש לערבב אותם בעודם חמים.

 

* כל מנה כוללת 160 קק"ל.

 

* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף

 

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו  C

 

>> בשבוע שעבר הכנו מיני פשטידות כתומות

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!