אוכל
וידאו WMV׃ none

קדירת בין ערביים ספרדית

קדירת בשר עשירה שתמלא את הבית שלכם בריחות נפלאים, וזה עוד לפני שהגעתם לטעם

נבות שלח | מאסטר שף | פורסם 30/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 ק"ג צוואר בקר חתוך לקוביות גדולות

400 מ"ל שמן חמניות (לטיגון הבשר)

100מ"ל שמן לטיגון הירקות

250 גרם בצל שאלוט קלוף

250 גרם בצל לבן

350 גרם גזר

350 גרם סלרי גבעולים

250 גרם כרשה

45 גרם שום

50 גרם רסק עגבניות

16 גרם מלח

5 גרם פלפל שחור גרוס

6 גרם פפריקה מרוקאית

1 פלפל שאטה

5 גרם פפריקה הונגרית

5 עלי דפנה

5 יחידות פלפל אנגלי

10 גרם תימין טרי

2 ליטר עגבניות בשלות חתוכות

600 מ"ל ליטר מיץ תפוחים

150 מ"ל מים

600 גרם תפוחי אדמה

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל והשאלוט 5-10 דקות.

2 מוסיפים את הגזר הסלרי והכרשה ומטגנים כ-10 דקות נוספות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כ-5 דקות.

3 מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות, מטגנים 2 דקות ומוסיפים את העגבניות והנוזלים.

4 בנפרד, מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומצפים אותו בקמח. מטגנים את הבשר עד שהוא מזהיב, מוציאים מהמחבת ומניחים בקערה.

5 מסדרים בסיר את כל הירקות עם הנוזלים מוסיפים מעליהם את הבשר עם הנוזלים שנקוו בקערה. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כשעה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומכניסים לאפייה בתנור בחום של 160 מעלות, עד לריכוך מלא של הבשר (שעה-שעתיים).

* לאחר הוספת הבשר ותחילת הבישול אם מקבלים תחושה שהתבשיל "נתפס" לתחתית יש להוסיף מים לדילול התבשיל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!