אוכל
צילום׃ שירן כרמל, יריד האוכל של דיזנגוף סנטר

חמין צמחוני נטול גלוטן

חמין צמחוני ונטול גלוטן, מחמם וחורפי, תבשיל עשיר בקטניות ובירקות. ארוחה שלמה בסיר אחד

גולדי ועדי | יריד האוכל של דיזנגוף סנטר | פורסם 31/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

1 כוס גרגרי חומוס

1 כוס שעועית לבנה

1 כוס שעועית אדומה

1 כוס אורז מלא

2 בטטות בינוניות

3 גזרים

2 בצלים

5 שיני שום

1 שורש סלרי

1 שורש כוסברה

1 שורש פטרוזיליה

2 תמרים ללא גלעין

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1 כף כוסברה יבשה

1 כף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 משרים את החומוס והשעועית לפחות 12 שעות לפני ההכנה

2 שוטפים היטב את האורז המלא, חותכים את הבטטה ואת הגזר לרבעים שמנמנים, מקלפים ופורסים דק את השורשים.

3 מקלפים את השום והבצל ומשאירים אותם בשלמותם.

4 לאחר שכל המצרכים מוכנים, מסדרים אותם בסיר.

5 בסיר נפרד מחממים ליטר מים ומוסיפים לשם את התבלינים והתמרים. לאחר הרתיחה בודקים את התיבול.

6 לאחר בדיקת התיבול מוזגים את המים לתוך סיר החמין ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים, עד לכיסוי מלא של החמין. מבשלים את החמין עד לרתיחה מלאה

7 לאחר הרתיחה מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וכעבור 3 שעות מנמיכים את התנור ל-120 מעלות. משאירים את הסיר לפחות ל-12-10 שעות נוספות של אפייה איטית.

* אפשר להוסיף תפוחי אדמה, ביצים קשות או פפריקה חריפה לתיבול – לאוהבי החריף.

* אסור לערבב את תוכן הסיר – לא בזמן הבישול ולא בזמן האפייה.

המתכון באדיבות הדוכן של גולדי ועדי ליריד האוכל בדיזנגוף סנטר