צילום׃ סטודיו דן לב, יחסי ציבור
ארוחת בוקר אנגלית
ביצת עין, מוגשת עם תערובת תפוחי אדמה ופטריות, שעועית לבנה ברוטב, נקניקיות פרנקפורטר ורצועות קריספי בייקון
גיא ארבל | בנדיקט
| פורסם 28/01/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
חמאה מזוקקת או שמן לטיגון
2 בצלים, קצוצים
4 תפוחי אדמה מבושלים למחצה, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
150 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות (כחצי סלסילה)
מלח
פלפל שחור גרוס
20 עגבניות שרי, חצויות
8 נקניקיות פרנקפורטר
8 רצועות בייקון
4 ביצים
400 גרם שעועית לבנה ברוטב (רצוי של היינץ)
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת עם חמאה מזוקקת או שמן, ומטגנים את הבצל.
2 מוסיפים את תפוחי אדמה והפטריות ומתבלים במלח ופלפל.
3 מוסיפים את עגבניות שרי להקפצה קצרה. במקביל צורבים את נקניקיות הפרנקפורטר והבייקון על מחבת יבשה.
4 מחממים את השעועית, ובמקביל מכינים ביצי עין.
5 מסדרים על כל צלחת ביצת עין, תערובת תפוחי אדמה, שעועית, שתי נקניקיות ושתי רצועות קריספי בייקון. מומלץ להגיש עם חרדל וכרוב כבוש.
המתכון באדיבות גיא ארבל, שף ראשי של מסעדות בנדיקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!