אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

תבית פטנט מאורז אדום

תבית אמיתי בשעה וחצי? וואו, הכי לקחנו! האורז האדום, העגבניות והתיבול המיוחד עוזרים להשיג את האפקט של הבישול האיטי - ולנו לא נותר אלא להסתער

אורלי פלאי-ברונשטיין | על השולחן | פורסם 09/01/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

האורז האדום הוא בעל טעם מתקתק, שמשתלב נהדר עם העגבניות ועם התיבול האופייני לתבית. הרעיון הוא להתחקות אחרי הטעמים שנולדים במשך הלילה בתנור בשיטה אחרת ובהרבה פחות זמן. וכיוון שהתבשיל לא צריך לבלות כל הלילה בתנור, הוא אידיאלי לארוחת ערב גם באמצע השבוע.

 

מרכיבים (4 מנות):

½1 כוסות אורז אדום

3 כפות שמן רגיל

4 ירכי עוף שלמות

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות ו/או 2 עגבניות מגוררות

1/2 כפית כורכום

1 כף בהרט עיראקי

1 כפית פפריקה

1 כפית נענע מיובשת

מלח

3 כוסות ציר עוף או מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים 15 דקות לריכוך ראשוני ומסננים.

2 מחממים שמן בסיר רחב ונמוך שמתאים לתנור ומטגנים בו ירכי עוף כמה דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.

3 מוסיפים בצל לסיר ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מחזירים את ירכי העוף, מוסיפים שום ואורז חצי מבושל ומטגנים עוד 3 דקות עד שגרגרי האורז חמים ומצופים שומן. מוסיפים רסק ותבלינים ומזהיבים תוך כדי ערבוב.

4 יוצקים ציר או מים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 20 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז רך ומוכן.

5 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

6 מעבירים את הסיר לתנור ואופים 20 דקות ללא מכסה או שעה עם מכסה עד שהתבשיל נעשה שחום ומתקתק.

7 מגישים עם פלחי עגבניות טריות ונענע טרייה מעל.

* המתכון פורסם בגיליון 272 של מגזין "על השולחן".

>> מעדיפים להישאר במרקים? הנה ההמלצות שלנו

>> איזה אוכל טעים מחכה לכם בבני ברק, אתם לא מאמינים